Izvor: kurir
12.06.2024 u 16:55
0

POGLEDAJTE KAKO ĆE SE DANAS OLUJA KRETATI IZ SATA U SAT Hladni front juri prema Srbiji, stižu grmljavinske nepogode! Evo kada FOTO

Republički hidrometeorološki zavod celog dana niže upozorenja na pljuskove sa grmljavinom praćene gradom. Najgore je bilo tokom popodneva u Zlatiborskom i Moravičkom okrugu gde je padao grad veličine jajeta i duvao olujni vetar. Ipak, nepogode još nisu završile „svoj posao“ u našoj zemlji.

Prema radaru sajta „Vreme i Radar“, padavine će trajati sve do ponoći, a premeštaće se sa jednih na druge delove zemlje. Najviše će zahvatiti severni i jugoistočni deo zemlje.

Sajt prikazuje skalu jačine padavina. Svetloplava boja predstavlja blagu kišu, dok ljubičasta predstavlja jak grad.

Kompletna satnica kretanja padavina u Srbiji

16.00 – Najjači udar u Kruševcu

Kako se vidi na mapi, najjače padavine nakon 16 sati pogodiće granicu Srbije i Rumunije i to tačno na prelazu „Jaša Tomić“.

U južnijem delu zemlje ostaje mogućnost za jake pljuskove praćene gradom.

Mapa prikazuje da će nakon 16 sati najjači udar biti u Kruševcu i kod Despotovca.

17.00 – Gradonosni oblaci izlaze iz Srbije

Nakon 17 časova gradonosni oblaci napustiće Srbiju, ali će i dalje biti uslova za jake pljuskove i to u Loznici, Kikindi, Vrbasu, okolini Rume, Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu, Požegi i Čačku.

18 – Grad moguć oko Beograda

Oko 18 sati ponovo postoji šansa za veoma jake padavine u okolini Beograda, ali sudeći prema podacima sa mape, prestonica će ostati suva.

 

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, U NAREDNIH SAT VREMENA OVI KRAJEVI SRBIJE SU NA UDARU Dolazi veliko NEVREME, obilni pljuskovi i grad!

 

19.00 – Grad moguć na jugoistoku

Oblaci će nastaviti da se premeštaju tokom celog dana, te je oko 19 sati moguća pojava jačih padavina, odnosno grada, u okolni Majdanpeka.

20.00 – Obilne padavine na severu

Oko 20 sati, obilnih padavina biće na severu i istoku zemlje, a ti delovi mape obeleženi su tamnoplavom bojom.

Kako se prognozira, od 20 sati više neće biti grada, a očekuje se i slabljenje padavina do ponoći.

00.00 – Srbija skoro suva

Kako se vidi na mapi, oko ponoći se očekuje potpuni prestanak padavina u većem delu zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter