Izvor: Tanjug
06.06.2024 u 18:02
0

POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA: Subvencije za pčelare 1.000 dinara po košnici, za proizvođače šećerne repe 35.000 po hektaru

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i privrede raspisalo je danas dva javna poziva za subvencije pčelarima i proizvođačima šećerne repe, a direktor Uprave za agrarna plaćanja Slobodan Nikolovski pozvao je poljoprivrednike da se prijave za ovu finansijsku podršku do 5. jula.

Nikolovski je rekao  da za subvencije u stočarstvu – po košnici pčela prijave mogu da podnesu poljoprivredni proizvođači koji imaju prijavljeno najmanje 20, a najviše 1.000 košnica pčela, a podsticaj po košnici iznosi 1.000 dinara.

„Podsticaji se odnose na ovu godinu, a prijave mogu podneti putem platforme eAgrar odnosno portala ePodsticaji“, rekao je Nikolovski.

Kada je reč o podsticajima za proizvođače šećerne repe, ova finansijska podrška odnosi se na useve iz prošle godine.

Kako je rekao Nikolovski, pravo na podsticaj od 35.000 dinara po hektaru ostvaruju pod određenim uslovima.

„Proizvođači šećerne repe mogu da ostvare pravo na finansijsku podršku u iznosu od 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe, a najviše do 500 hektara za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru. Takođe, korisnik ima pravo na ovu subvenciju, s obzirom da je reč o usevu iz 2023. godine, ako je celokupan ostvareni prinos isporučio šećeranama“, objasnio je Nikolovski.

Prijave za ovaj vid podrške, dodao je, podnosi se preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu ili poštom na adresu resornog ministarstva – sa naznakom Uprava za agrarna plaćanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter