Izvor: kurir
13.06.2024 u 07:55
0

POTRESNA PRIČA IZ ZEMUNSKE BOLNICE DIGLA SVE NA NOGE Beograđanka nakon porođaja izašla iz sale i ostavila dete, RAZLOG ZAPREPASTIO

Pre deset meseci, septembra 2023. godine u Zemunskoj bolnici u Beogradu, pri porođaju jedne žene odigrala se dirljiva ali i jako potresna priča koja je šokirala bolničko osoblje ali i sve prisutne pacijente.

Naime, kako za „Blic“ otkriva Beograđanka B.D. koja se, kao porodilja zadesila u tom trenutku u bolnici, nepoznata žena od oko 30 godina, stigla je u bolnicu u bolovima i u pratnji roditelja pred sam porođaj i ubrzo rodila devojčicu. Međutim, umesto čestitki koje su krenule u čekaonici od drugih trudnica, žena je zajedno sa roditeljima plačući pobegla iz bolnice, ostavljajući svoju novorođenu bebu iza sebe.

Kako B.D govori, iako i dan danas ne zna sve detalje ovog slučaja koji ju je potpuno šokirao, reč je navodno o ženi koja kod kuće ima već jedno dete a koja je zbog pretnji supruga i porodičnog pritiska jer je nosila i rodila devojčicu, nju morala i da napusti – bez da ju je i pogledala!

„Samo par sati pre mene žena je došla u bolovima. Dok sam čekala svoju doktorku, njenu roditelji su je doveli i to tik pred sam porađaj. Doktori bukvalno nisu uspeli ni prijem da odrade. Za 10 minuta se porodila. Svi iz čekaonice su bili oduševljeni, hvalili smo je zbog hrabrosti, u smislu kako je junački podnela. Međutim, kada smo pitali roditelje koji su sve vreme bili sa nama šta je rodila, oni su hladno prokomentarisali: ‘Pa eto, devojčica je, ali ajde'“, rekla je B.D.

Kako je dodala, prema pričama koje su kružile u bolnici, muž ove žene joj je predočio ultimatum – da ukoliko uzme dete jer je žensko, nema joj povratka kući.

„Pobegla je u spavaćici“

Takođe kako je objasnila, osoblje bolnice je pokušalo da je nađe i ubedi da porazgovara sa stručnim licima i sačeka dolazak socijalne službe. Međutim, nakon porođaja, ona nije želela ni kontakt sa bebom, već je pobegla glavom bez obzira.

„Dok sam popunjavala papire za prijavu svog deteta, ta žena je iznenada u spavaćici pobegla iz bolnice, plačući i jecajući, ostavljajući sve prisutne u šoku. Videla sam kako odlazi, a odmah potom su sestre počele da je traže po hodniku, ali bezuspešno. Nestala je, ostavivši svoju bebu i više ne znam šta se desilo sa ženom„, rekla je ona, pa dodala:

„Ja kao majka mogu da kažem da moramo da shvatimo da su sva deca ista, potpuno je nebitno da li je devojčica ili dečak. Ne znam, nešto tako tužno nikada u svom životu nisam videla. Svi smo bili pognutih glava nakon toga“.

Ovaj događaj je potresan podsetnik da sva deca zaslužuju ljubav i brigu, bez obzira na pol! A sudbina novorođenčeta i majke govori koliko surovi pritisci društva i porodice mogu biti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter