Izvor: 24 sedam
15.08.2024 u 10:58
0

POVEĆAN BROJ POZIVA HITNOJ ZBOG VRUĆINE: Iz Hitne pomoći apeluju Ne izlazite napolje od 11 do 17 časova

Ako borave na otvorenom građani bi trebalo da ponesu flašicu vode kako bi hidrirali organizam

Koordinator smene u Hitnoj pomoći Beograd doktorka Biljana Đurić rekla je danas da je u proteklih nekoliko dana usled visokih temperatura povećan broj poziva toj službi i savetovala posebno najstarije sugrađane i hronične bolesnike da ne izlaze napolje u periodu između 11 i 17 časova, a sve građane da sa sobom nose vodu, kako bi se hidrirali.

Đurić je rekla da je savet svim građanima da izbegavaju da izlaze napolje u periodu između 11 i 17 sati ukoliko su u mogućnosti, a da ako borave na otvorenom u tom periodu ponesu flašicu vode kako bi hidrirali organizam.

– Jedina tečnost koju preporučujemo kako mlađim populacijama, tako i starijim je samo voda. Znači, ništa od sokova, gaziranih pića. Eventualno može mineralna voda, koja malo zna da podigne krvni pritisak, što takođe pomaže u ovakvim situacijama – rekla je Đurić.

Doktorka je ukazala da hronični bolesnici i najstarija populacija treba da izbegavaju izlazak napolje kada je najtoplije i istakla da je važno da se u klimatizovanim prostorijama ne pravi velika razlika u odnosu na temperaturu napolju

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter