Izvor:
08.06.2024 u 17:02
0

PRIBLIŽAVA SE STRAŠNA OLUJA: RHMZ izdao najnovije upozornje

RHMZ je izdao novu najavu vremenskih nepogoda na teritoriji Srbije

Kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, iako u našoj zemlji danas preovladava sunčano i veoma toplo vreme, mogu se očekivati kiše i oblačnost.

– U naredna 3 časa na jugoistoku i jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom – navode iz RHMZ.

Dva grmljavinska sistema nad Srbijom

Kako navodi meteorolog amater Đorđe Đurić, jedan grmljavinski sistem premešta se sa istoka Republike Srpske prema zapadu Srbije i širem području Tare i Bajine Bašte u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom.

RHMZ
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Drugi grmljavinski sistem premešta se sa istoka Crne Gore prema jugozapadnim predelima Srbije i u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom delovima Pešterske visoravni i Metohiji. Lokalno na ovom području može biti jačih i obilnijih pljuskova, uz gromove.

– Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavine i u ostalim regionima – ističe RHMZ.

U drugoj polovini noći i u nedelju ujutro pljuskova sa grmljavinom biće i na severu Bačke, severu i istoku Banata.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Ovakve pojave, poput grmljavinskih nepogoda, bez problema se mogu prognozirati za određeni deo zemlje danima unapred, ali sama i tačna lokacija može se odrediti dva do tri sata ranije, pogotovo što su ove pojave i veoma lokalnog karaktera.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde i u noći ka ponedeljku i početkom sledeće sedmice i to uglavnom na severu Srbije.

Biće i dalje veoma toplo, uz postepeni pad temperaure prema sredini sedmice, da bi nakon toga ponovo usledilo veoma toplo vreme.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter