Izvor: bsc happy
02.06.2024 u 11:06
0

PROCEDURA IZBORNOG MESTA: Ako niste sigurni i imate još pitanja!

Oko 4,2 miliona građana moći će u nedelju od sedam sati ujutru pa do zatvaranja birališta u 20 sati da iskoristi svoje biračko pravo u prestonici i još 14 gradova i 74 gradske opštine.

KORACI

* Na birališta se mora doći s važećim ličnim dokumentom – ličnom kartom ili pasošem

* Član biračkog odbora upućuje birača kako se kreće kroz prostoriju i upućuje ga do člana biračkog odbora koji UV lampom proverava da li je glasao

 

RED SUNCA, RED KIŠE, A PONEGDE I MUNJA: Vremenska prognoza za nedelju, 2. jun.

* Član biračkog odbora pronalazi ime birača u izvodu iz biračkog spiska, gde se birač svojeručno potpisuje

* Član biračkog odbora isprska glasaču prst specijalnim sprejom

* Glasač dobija glasačke listiće

* Odlazi na mesto za glasanje, koje je ograđeno zaštitnim paravanom

* Kad glasa može, da presavije listi,ć koji ubacuje u glasačku kutiju

Lokalni i gradski izbori, na kojima će se vlast birati u 89 gradova i opština i na kojima pravo glasa ima oko 4,2 miliona građana, održavaju se danas širom Srbije. Glasa se, naime, za odbornike Skupštine grada Beograda i u još 14 gradova i 74 opštine i gradske opštine.

Na biralištima su unapred jasno određena i utvrđena pravila, od toga za koga i kako se glasa do toga šta je sve na biračkim mestima zabranjeno, a kontrolu će obavljati radna grupa koja se bavi ispunjavanjem preporuka ODIHR u kojoj su i predstavnici civilnog društva – Crta, Transparentnost i Cesid.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter