Izvor: Kurir
25.08.2024 u 07:08
0

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Spremite se za tropske vrućine

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se na svom zvaničnom sajtu najnovijim saopštenjem.

Sutra i prekosutra (25. – 26.08.) veoma toplo, pa se u većini mesta najviša dnevna temperatura očekuje u intervalu od 33 do 37 °S.

NASLOVNE STRANE SUTRAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za nedelju, 25. avgust 2024. godine

Sutra i prekosutra (25. – 26.08.) veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom oko 36 °S i minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu). – stoji na sajtu RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Prognoza UV indeksa

Kada je reč o UV indeksu, označen je brojevima šest i sedam, što znači da je nivo zračenja visok, a brojem osam označeno je za područje Kopaonika, gde je zračenje danas vrlo visoko.

U ovakvim slučajevima potrebno je izbegavati izlaganje direktnom suncu u periodu od 10 do 16 časova. Treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom u svim vremenskim uslovima, u svakoj sezoni. Preporučljivo je koristiti faktor zaštite od sunca SPF-30 i više, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

Prognoza za naredne dane

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar koji će na severu biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Utorak: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a mestimično se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 32 do 35 stepeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter