Izvor: KURIR
27.06.2024 u 12:43
2

PROTEST PROTIV FESTIVALA „MIRDITA“ NA DORĆOLU: „Promovisanje nezavisnog Kosova, dok srpska deca tamo stradaju – neće moći!“

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da će festival „Mirdita, dobar dan!“ biti održan na više lokacija u Beogradu od 27. do 29. juna, a okupljeni građani na Dorćol placu iskazali su svoje mišljenje povodom organizovanja ovog festivala i predstavljanja „kulturne scene Кosova“ usred srpske prestonice.

Okupljeni su pozvali sve građane da se pridruže ovom mirnom protestu u Dobričinoj ulici ispred Dorćol placa.

U saopštenju su istakli da će na ovom mestu biti ceo dan, dok ne budu sigurni da se ova manifestacija neće održati.-Srbijo, dobar dan! Na Dorćol placu danas će pokušati da održe „festival“ Mierdita koji promoviše nezavisno Кosovo. Došli smo da na miran način ne dozvolimo da se isti održi u srpskoj prestonici! Ovde ćemo stajati čitavog dana dok ne budemo sigurni da se ova „manifestacija“ neće održati. Dok srpska deca stradaju na Kosovu i Metohiji, da li srpska prestonica treba da promoviše nezavisno Kosovo? Neće moći“, poručili su oku

OVO SE OVAKO NIKADA PRE NIJE DOGODILO…“ Naši stručnjaci upozoravaju da nam JAKE OLUJE i ekstremne nepogode tek slede

 

omenuti fesrtival treba je da se održi i na Vidovdan, 28. juna, ali je odložen za taj dan. Tim povodom oglasio se i potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin i izjavio da to predstavlja uvredu na koju država Srbija treba da odgovori.

– Ako ne odgovori država ostaće prostor da građani sami kažu šta misle o takvoj gadosti. Da sam u BIA ili MUP-u niko od učesnika festivala ne bi prešao administrativnu liniju i stigao da vređa Srbiju u Beogradu. I to je još jedan od razloga zašto sam toliko smetao i smetam zapadnim zašitnicima tzv. Kosova, poručio je Vulin.

pljeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PROTEST PROTIV FESTIVALA „MIRDITA“ NA DORĆOLU: „Promovisanje nezavisnog Kosova, dok srpska deca tamo stradaju – neće moći!“”

  1. nadam se da to nećete dozvoliti, zar nam nije dovoljno poniženja od šiptara, srpski narod živi kao u paklu na Kosovu i sada hoće da dođu na naš Veliki Svetac u Beograd da se promovišu. Hej ljudi imali tom bezobrazluku kraja. Ako to država dozvoli to bi bila izdaja svog naroda . Nadam se da do toga neće doći. A da su im i pre dozvolili to je za osudu.

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter