Izvor: ALO
28.06.2024 u 15:29
0

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE: Srbiju ponovo pogađaju jake nepogode

Najava RHMZ-a: Moguća kiša i pljuskovi sa grmljavinom na zapadu i jugozapadu Srbije

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje za područje zapadnog i jugozapadnog dela Srbije, kao i za oblast Homolja i jugoistočnu Srbiju, gde je u naredna 2 časa moguća kiša i kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom. Nakon jakih nepogoda koje su pogodile ova područja u prethodna 48 sata, očekuje se postepeno smanjenje intenziteta i čestine intenzivnih grmljavinskih razvoja. Ipak, prema najavi RHMZ-a, moguća je i dalje pojava padavina, zbog čega ostaje na snazi žuti meteoalarm, što označava potencijalno opasnu pojavu.

UVEDENA VANREDNA SITUACIJA NA TERITORIJI ČITAVE OPŠTINE LJIG

Nakon što su jake nepogode pogodile područje Srbije i Beograda, vatrogasci-spasioci su bili angažovani u preko 80 intervencija širom zemlje. Ukupno 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi bili su na terenu, pružajući pomoć ugroženom stanovništvu. Najviše intervencija bilo je vezano za crpljenje vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba. Takođe, vatrogasci-spasioci pružili su pomoć i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Iako se očekuje smanjenje intenziteta nepogoda, RHMZ upozorava da je moguća nova pojava padavina, te se savetuje građanima da budu oprezni i prate dalje meteorološke informacije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter