Izvor: kurir
12.06.2024 u 15:44
0

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE, U NAREDNIH SAT VREMENA OVI KRAJEVI SRBIJE SU NA UDARU Dolazi veliko NEVREME, obilni pljuskovi i grad!

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za narednih sat vremena.

Kako navode iz RHMZ-a, na području Bačke i Srema, na potezu od Bečeja preko Inđije pa sve do Obrenovca, očekuju se obilni plјuskovi sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom.

Prethodno je meteorološki sistem Hailz Srbija objavio da se najjača oluja u dosadašnjem delu godine formirala i da će nastaviti svoj put prema istoku/jugoistoku Srbije.

„Oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s“, stoji u najnovijoj objavi.

KOLIKO CIGARETA I DUVANA SME DA SE UNESE U SRBIJU? Evo šta kažu naši carinski propisi
Do petka nas očekuje promenlјivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji danas i sutra lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Dnevna temperatura danas i sutra na severu i zapadu u intervalu od 21 do 24 °C, a na jugu i jugoistoku i dalјe oko 30 °C, a osvežiće u petak.

S obzirom na to da će narednih dana u delovima Srbije biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom, padavine će sadržati čestice pustinjskog peska i prašine, pa će padavine biti prljave, a što može biti vidljivo najviše na vozilima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter