Izvor: Sputnik Srbija
18.08.2022 u 10:57
0

RHMZ IZDAO PET UPOZORENJA: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana!

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo sa temperaturom do 37 stepeni. U petak se očekuje porast temperatura, ali i vremenske nepogode. Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je čak pet upozorenja za danas i naredne dane.

Kako je navedeno na sajtu RHMZ-a, izdato je upozorenje na visoke temperature.

„Danas i sutra na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura danas od 34 do 37, a u petak od 36 do 39 stepeni“, stoji u prvom upozorenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 18. AVGUST: Sunčano i veoma toplo, temperatura i do 37 stepeni!

Upozorenje na vremenske nepogode odnosi se na vremenski period od petka do nedelje i glasi:

„Od petka posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata“.

U trećem upozorenju, navedeno je da se danas i sutra na području Beograda očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a u četvrtom – da se od petka, posle podne do kraja sedmice na području Beograda povremeno očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

Peto upozorenje RHMZ-a je hidrološko i odnosi se na period do ponedeljka.

„Na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu)“.

U celoj Srbiji na snazi je narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visoke temperature, a to znači da je vreme opasno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter