Izvor: KURIR
27.06.2024 u 07:17
0

RHMZ IZDAO UPOZORENJE RANOM ZOROM: I danas pljuskovi sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom! Na snazi narandžasti meteo alarm

U Srbiji će danas biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode praćene velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova. Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 22 stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.vremenska prognoza

U Beogradu će biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, kao i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakih pljuskova. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Upozorenje na grmljavinske nepogode

I danas i zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred“, stoji u upozorenju RHMZ.

Upozorenje za Beograd

I danas nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Žuto upozorenje je upaljeno na području Srema, zapadne i jugozapadne Srbije.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu RHMZ narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter