Izvor: Alo.rs
08.09.2020 u 07:59
0

RODITELJI U DILEMI: Evo da li maske maske ometaju decu u učenju

Većina je saglasna u tome da bar decu mlađeg uzrasta ne bi trebalo obavezivati na to

Da li je dobro ili ne da deca nose maske, od kojeg uzrasta su one obavezne, koliko mogu da smetaju u procesu učenja – samo su neke od nedoumica koje ovih dana muče roditelje. Međutim, jedinstvenog mišljenja i dalje nema.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) i UN dečiji fond (Unicef) nisu preporučivale da deca između šest i 11 godina nose maske. Od 12. godine bi to trebalo da bude obavezno, kao i za odrasle, naročito kada mališani ulaze u gužvu i provode vreme sa mnogo osoba u zatvorenom prostoru – navele su zdravstvene službe i agencije za prava dece UN.

PROČITAJTE JOŠ…

OSEĆA SE ODLIČNO! Premijer Belorusije PRIMIO RUSKU VAKCINU!

NOVI KORONA PRESEK: Pozitivnih 36, 1 žrtva preminula

JEZIVO: Iz bunara izvukli telo starije žene

NOVAKU SE NE GLEDA KROZ PRSTE: Slovenac dobio samo opomenu, a naš teniser diskvalifikaciju!

Mnogi stručnjaci, međutim, upozoravaju da u nekim situacijama maske mogu da ometaju proces učenja i da se negativno odraze na važne školske aktivnosti, o čemu, takođe mora da se razmišlja. Većina je saglasna u tome da bar decu mlađeg uzrasta ne bi trebalo obavezivati na to, jer ne umeju sama da stavljaju i skidaju maske na pravilan način. Osim toga, većina stručnjaka tvrdi da oni i nisu prenosioci virusa.

S druge strane, nedavna studija pedijatrijske bolnice za zarazne bolesti u Čikagu je pokazala da upravo deca mlađa od pet godina imaju između 10 i 100 puta više genetskog materijala virusa korona u odnosu na stariju decu i odrasle.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter