Izvor:
02.03.2017 u 23:07
0

Sahranjen potpukovnik Miroslav Perišić: ČOVEK KAKAV SE JEDNOM RAĐA!

Potpukovnik Miroslav Perišić, koji je nastradao u eksploziji magacina u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu sahranjen je danas u 14 sati na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Vladika šumadijski Jovan održao je opelo i potpukovniku posthumno dodelio orden Svetog Simeona Mirotočivog.

– Visoko odlikovanje Srpske pravoslavne crkve Miroslav Perišić je trebalo da dobije ranije. Ja sam poznavao ovoga čoveka, koji je voleo svoj narod i crkvu. On je u svom životu naučio da sluša i zbog toga je znao da zapoveda – rekao je vladika šumadijski Jovan u oproštajnom govoru i veliko crkveno priznanje uručio Perišićevom sinu, Veljku.

U ime Vojske Srbije od potpukovnika se oprostio pukovnik Milan Popović, komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva (PVD).

Govorio je malo, a činio mnogo. Bio je skroman i nikada nije isticao sebe. Uvek je želeo da spase druge i tako je i dao svoj život. Ostale su uspomene na čoveka velike duše. Njegovoj porodici kažemo da može da bude ponosna na njega, jer je na Miroslava ponosna cela Srbija – rekao je juče pukovnik Popović.

Miroslav je bio čovek kakav se jednom rađa. Živeo je za vojsku, od svoje 16. godine se posvetio vojsci. Bio je na ratištu, a sada je nastradao, Ovim rečima za "Blic" sa suzama u očima – počeo je svoju priču Vladimir, šurak pokojnog potpukovnika Miroslava Perišića, koji je nastradao u utorak u eksploziji u Tehničko-remotnom zavodu u Kragujevcu.

Bio je čovek o kojem niko nije mogao da kaže ni jednu ružnu reč. Pre petnaestak dana napunio je 50 godina, a bio je godinama u braku sa Violetom, profesorkom fizike i hemije sa kojom je dobio sina Veljka (21).

Violeta je na vestima saznala da je Miroslav nastradao. Videla je njegovo ime. Niko joj nije javio. Od tuge i šoka nije stanju da govori, niti znamo kada će biti. Veljko je njegov sin jedinac i njih dvojica su bili jako bliski. Sada, svi razgovaramo sa njim i uz njega smo. Ali, jako je teško. Svi smo tužni – objašnjava Vladimir.

On je poreklom iz Bosne, Foče. Tamo je bio na ratištu, kao i na Kosovu 1999. godine. Nakon toga bio je komandant kasarne u Kragujevcu, posle čega je prešao i Generalštab. Međutim, on je šakom i kapom grabio da se vrati u Kragujevac da bude sa svojom porodicom – navodi Miroslavljev šurak.

Svoju vojsku, svoje vojnike uvek je stavljao na prvo mesto. Bio je maksimalno posvećen. I sada je kada je došlo do eksplozije priskočio u pomoć. Kako je tačno nastradao ne znamo, da li je prilikom druge eksplozije ili se plafon obrušio na njega… još uvek čekamo informacije o njegovom stradanju. Mi smo svi bili vezani za njega i prijatelji i porodica, on je bio duša od čoveka – drhtavim glasom se pita Vladimir.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/izglave

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter