Izvor: alo
23.06.2024 u 09:11
1

SLAĐANA JE IZ NIŠA OTIŠLA U RAT NA KOSOVO: Venčala se usred borbe, a onda je usledila tragična sudbina!

Junakinja iz Niša: Slađana Stanković

Slađana Stanković je postala poznata kao hrabra Nišlijka koja je dobrovoljno otišla u rat na Kosovo, gde je nažalost izgubila svoj život. Njena odluka da se pridruži borbi je iznenadila mnoge, ali je pokazala njenu hrabrost i odlučnost.

Slađanina sestra je ispričala kako je ova hrabra žena odlučila da se pridruži ratu, noseći uniformu i izjavljujući: „Idem u rat“.

Čak i kada ju je otac upozorio na opasnosti rata, to je nije pokolebalo u njenom naumu.

SLAVIMO SVETU TROJICU, DANAS JE CRVENO SLOVO I VELIKI PRAZNIK: Tri dana strogih pravila, evo šta bi valjalo da ispoštujete

 

Prvi put se javila posle mesec dana, kazala da ima radosne vesti, venčala se s ruskim dobrovoljcem Jurijem Osipovskim, i to u manastiru Svetih Arhangela u Prizrenu. Kum joj je bio njen starešina Božidar Delić.

Obećala je da će s mužem doći kući 2. juna, ali sam kasnije saznala da se s nekim borcem zamenila, pa je on umesto nje tada otišao na odsustvo. Tog 5. juna sanitetskim vozilom izvlačila je ranjenike kod sela Planeja, kada ih je pogodila minobacačka granata s teritorije Albanije. Kako sam kasnije čula, bila je teško ranjena, ali živa. Rusi su je na rukama doneli do bolnice u Prizrenu, a priča se da neki doktor Albanac nije hteo ni da je primi.”

Porodica ove junakinje nije bila obaveštena o pogibiji, već je za njenu smrt saznala slučajno.

“Telefonom nas je pozvala jedna njena prijateljica da nas pita kada ćemo je sahraniti. Šokirali smo se, odmah smo otišli u Dom vojske da pitamo šta je s njom. Kazali su nam da je greška.
Još nismo ni došli do stana, kada su nas sustigli i kazali da su je doterali u Vojnu bolnicu i da idemo da je prepoznamo.

Njeno telo nam je predato u metalnom kovčegu. Na sahranu je došao suprug Jurij i ne znam koliko Rusa, čitavo dvorište je bilo puno njihovih vozila. Jurij je bio potpuno skrhan, otišao je do grada i kupio joj venčanicu roze boje, koju je obožavala, i venčić za kosu. Sve je to stavio u njen kovčeg.”

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SLAĐANA JE IZ NIŠA OTIŠLA U RAT NA KOSOVO: Venčala se usred borbe, a onda je usledila tragična sudbina!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter