Izvor:
08.06.2024 u 17:09
0

SLAVIŠA ORLOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Nakon brojnih kontroverzi uputio saopštenje

Profesor FPN Slaviša Orlović, o čijem se izboru za dekana juče odlučivalo uz proteste ispred fakulteta, napisao je na platformi X da „podnosi ostavku na mesto dekana“ i dodao da je „fakultet iznad svih“.

Kako je naveo u dokumentu koji je objavio, a koji je adresiran na Nastavno-naučno veće FPN i Savet FPN, „svestan da bi dugotrajna sporenja i tumačenja, kao i eventualni sudski postupci u vezi sa izborom dekana blokirali normalno funkcionisanje fakulteta, stavljajući fakultet na prvo mesto, postupajući odgovorno, dostojan poverenja koje su mu koleginice i kolege ukazale kao kandidatu za dekana, dosledan svojim demokratskim uverenjima, ne želeći da deli fakultet, podnosi ostavku na mesto izabranog dekana, svestan da u ovakvoj atmosferi ne bi mogao da realizuje program koji je podržala većina članova NNV“.

Zahvaljujem se koleginicama i kolegama koji nisu podlegli neviđenom pritisku i ipak glasali za mene na Nastavno-naučnom veću i na Savetu fakulteta koji je održan u atmosferi neprimerenoj akademskoj instituciji. Moju kandidaturu je osim odeljenja, svojim potpisima podržalo i 21 koleginica i kolega. Nakon mog izbora na izbornoj sednici Nastavno-naučnog veća, koja je održana 30. maja, gde sam dobio većinu na tajnom glasanju rezultatom 55 naspram 42 glasa, do sednice Saveta fakulteta 7. juna, protiv mene se vodi kampanja, hajka i medijski linč“, naveo je.

Dodao je da je „javnost već obaveštena zvaničnim dopisom dekana da protiv njega nema odluka niti postupaka“.

„U izbornom postupku nijedan član kolektiva nije podneo žalbu niti prigovor Izbornoj komisiji, Nastavno-naučnom veću, Savetu ili Etičkoj komisiji. Sednica Saveta FPN održana 7. juna na kojoj se glasalo o izboru dekana, kada je doneta odluka o izboru dekana većinom od ukupnog broja članova, protekla je u okolnostima koje su diskreditovale izborni postupak (otkazivanje sednice, proglašavanjem sednice nelegalnom, zabranom ulaska članova na glasanje, snimanjem glasanja i različitim tumačenjima i interpretacijama) i kreirale atmosferu snažne polarizacije. U narednim danima ću obavestiti organe fakulteta o svim događanjima vezanim za moj izbor“, naveo je Orlović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter