Izvor: Tanjug
13.12.2021 u 09:44
0

SNEG NAPRAVIO KOLAPS U SRBIJI: Veliki problemi u snabdevanju strujom u tri okruga

Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je danas da je zbog vremenskih uslova najteža situacija u Zlatiborskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu gde ima, kaže, ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem.

On je istakao da je najteže bilo u opštini Ivanjica, gde je proglašena vanredna situacija.

– Više od 90.000 potrošača nema struju. Najteže je u Zlatiborskom, Mačvanskom i Kolubarskom okrugu, ekipe elektrodistribucije su od juče na terenu, i u toku dana uspostaviće elektromrežu na svim relacijama – istakao je Babović.

Babović napominje da je Sektor za vanredne situacije 8. oktobra započeo aktivnosti za pripremu zimske sezone te da su okupili resorna ministarstava i na sastanku isplanirali kako će da rade.

Prema njegovim rečima, proizvod tog sastanka su uočeni problemi, a odnose se na elektrosnabdevanje.

– Oko 90.000 potrošača nema struju isključivo zvbog težine snega, elektroprovodnici prolaze kroz bespuća, šume. Imali smo sastanke u Zlatiborskom, Kolubarskom, Borskom, Mačvanskom okrugu, pokušali smo da uvežemo ceo sistem u raskresivanju tih šumskih predela gde ima drveća – rekao je Babović.

Ova mesta u Srbiji treba izbegavati prilikom putovanja, Babović kaže da treba pratiti prognozu RHMZ-a i sajt „Puteva Srbije“, te da je puno stabala na različitim mestima palo preko puteva.

Ističe da je u nedelju na terenu bilo 250 pripadnika Sektora za vanredne situacije na oko 90 vozila, te da nije bilo puno zavejanih putnika, kaže, samo sporadično.

– Nemamo zavejane ljude, samo neprohodne pravce ka dva sela u Gornjem Jadru, zbog snega – navodi Babović.

Dodaje da su danas i sutra prognoze ohrabrujuće i da se u četvrtak najavljuje nevreme, ali da neće biti istog intenziteta kao ovo.

– Sektor za vanredne situacije je uvek na oprezu, tako radimo i uspevamo – zaključio je Babović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter