Izvor: Alo
05.09.2024 u 07:05
0

SPREMITE KIŠOBRANE: Pljuskovi sa grmljavinom i olujno nevreme samo što nisu ljuljnuli!

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se retka, izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom u zapadnim, centralnim i južnim delovima Srbije.

DA LI JE OVO REALNO: Bombonjera poznata po visokoj ceni jeftinija od čokolade za kuvanje

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura iznosiće od 12 do 21, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju ujutro i pre podne povremeno jak, istočni i jugoistočni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće od 16 do 21, a najviša oko 35 stepeni.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do četvrtka, 12. septembra, u petak 06. septembra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno pa se očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Temperatura u manjem padu, ali će i dalje biti toplo – maksimalne vrednosti u većini mesta od 30 do 32 stepena.

U subotu (07.09.) se lokalni pljuskovi očekuju još ponegde u Banatu, na istoku zemlje i u brdsko-planinskim predelima. U ostalim krajevima duži sunčani intervali.

U nedelju pretežno sunčano i ponovo veoma toplo – od 30 do 35 stepeni. Sledeće sedmice (od 9. septembra) promenljivo, povremeno kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom, a početkom sedmice u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar – košava. Maksimalna temperatura biće od 28 do 31 stepen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter