Izvor: kurir
14.08.2024 u 13:01
0

SRBIN PLUTAO OKEANOM 10 DANA: Bili smo bez hrane i okruženi ajkulama

Nikola Nikolić (30) državljanin Srbije koji je danima plutao Atlantskim okeanom u blizini Kananarskih ostrva, u svojoj ispovesti opisao je svoje traumatično iskustvo

Nakon što je posle 10 dana provedenih u gumenom čamcu na otvotenom moru spasen sigurne smrti, Srbin je opisao kroz šta je prošao.

Nikola je krajem jula sa dvojicom prijatelja otišao na pecanje sa ostrva Tenerife, međutim tokom plovidbe nešto je krenulo po zlu, pa se našao sam usred otvorenog mora. Posle nekoliko dana muke, Nikola i njegovi saputnici uspeli su da se spasu kada je po njih došao kineski brod.

VRUĆINE MOGU NAŠTETITI I VAŠEM TELEFONU: 7 saveta kako da sačuvate telefon od pregrevanja

Nikolić je za španske medije ispričao da je otišao na pecanje sa dvojicom španskih prijatelja, ali da im je u jednom trenutku nestalo goriva.

– Osećao sam se uplašeno, danima smo bili sami na moru, mislio sam da ću umeti. Talasi su vukli naš mali čamac, a povremeno su nam se približavale i ajkule.U jednom trenutku smo bili okruženi ajkulama, koje nikada nisam video izbliza. Bio sam ubeđen da nećemo preživeti  opisao je Srbin kako se osećao tokom „brodoloma“.

Iako je prva informacija bila da su trojica pecaroša tri dana provela na otvorenom moru, Nikolić kaže da su čak 10 dana plutali u gumenom čamcu bez goriva. Srbin je objasnio da je sa svojim prijateljima Davidom Gomezom Peresom i Huanom Manuelom Perez Santanom planirao da tri dana peca na otvorenom moru.

-Poneli smo hranu za ta tri dana. Preostalih sedam dana smo bili bez hrane, a poslednjeg dana nam je nestala i voda i da kineski brod nije došao po nas sigurno bismo bili mrtvi. Samo još nekoliko sati da smo ostali tamo, bio bi kraj – rekao je on i opisao da su počeli da dozivaju pomoć kada su u daljini ugledali da im se približava brod.

Brod koji je plovio pod kineskom zastavo „Sin An Ning“ spasao je trojicu pecaroša sigurne smrti.

U pitanju je teretni brod koji je išao za Dominikansku Republiku, tako da su i trojica spasenih muškaraca otplovili u tu državu. Brod je u luku Haina stigao u ponedeljak, a muškarci su predati dominikanskim vlastima.

Španska ambasada uspela je da prebaci u Španiju dvojicu svojih državljana, međutim Nikolić ostaje u Dominikani u imigracionom centru za strance sa neregulisanim boravišnim papirima.

Nikolić, koji u Španiji boravi poslednja dva meseca i vozi kamion, kaže da se sada oseća kao zatvorenik.

– Nadam se da ću se što pre vratiti u Španiju. Verujem da ću uskoro dobiti pasoš, a najviše od svega želim da vidim svoju porodicu, posebno devojku. Dominikanse vlasti su u kontaktu sa srpskom ambasadom na Kubi i očekujem da će se procedura ubrzati kako bih što pre otišao odavde – zaključuje Srbin koji je čudom preživeo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter