Izvor:
01.04.2017 u 22:24
0

SRBIN PROTERAN ZBOG BREGZTA: Našeg radnika deportuju iz Britanije jer ne pripada nijednoj državi!

Omiljeni radnik Earth Natural Foods u Kentiš Taunu u severnoj Engleskoj, Stojan Janković, popularni Stoli, prebačen je u centar u Dorsetu gde čeka deportaciju, javljaju tamošnji lokalni mediji.

Stoli je bio upisan u spisak imigracionog centra u Londonu u koji se redovno javljao svakog meseca u prethodnih deset godina, ali su mu nadležni organi odredili zabranu bez ikakvog upozorenja.

Janković u Velikoj Britaniji živi od 1990. godine kada je prebegao iz tadašnje Jugoslavije i podneo zahtev za azil.

Mediji obaveštavaju da je Stoli uredno plaćao porez i da je bio veoma vredan i požrtvovan radnik i zbog toga su lokalni zvaničnici intervenisali ne bi li mu se odložila deportacija za period od dve nedelje.

– Država odakle je došao Stoli više ne postoji, ona se danas zove Srbija, čiji on nikad nije bio građanin. Stole nema srpski pasoš i ne znamo da li uopšte ima pravo da živi tamo. On ne pripada nijednoj državi – izjavio je Jankovićev poslodavac.

Stolijevi sugrađani su rezignirani ovakvom odlukom, jer kažu da je Janković zaista bio uzoran građanin, piše na sajtu Change.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/ecoeurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter