Izvor: TANJUG
12.10.2024 u 15:59
0

SRPSKA DIJASPORA: Obeleženo 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

U Parizu obeleženo 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića

PARIZ  – Srpska dijaspora danas je u Parizu obeležila 90 godina od smrti kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, nakon što su godišnjicu obeležili i u Marselju 9. oktobra, saopštili su organizatori.

Konzulka Srbije u Parizu Anđelka Šimšić podsetila je da je 9. oktobra 1934. u Marselju, pored našeg kralja, u atentatu stradao i ministar spoljnih poslova Francuske Luj Bartu.

ŠTA NAS ČEKA SA UVOĐENJEM EES SISTEMA: Predajete fotografiju, otisak…

„Kralj Aleksandar bio je veliki vizionar i neumorno se zalagao za mir i stabilnost, ne samo na Balkanu već i širom Evrope. Njegova posvećenost stvaranju ujedinjene Jugoslavije i jačanju veza sa Francuskom svedoče o njegovoj rešenost da promoviše dijalog i međunarodnu saradnju“, rekla je Šimšić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter