Izvor:
26.02.2018 u 15:49
0

ŠTA SE KRIJE IZA UNIŠTENOG INTERVJUA NIKOLE TESLE: Stručnjak za srpskog naučnika izneo šokantne tvrdnje!

Velimir Abramović, filozof i naš najbolji poznavalac dela Nikole Tesle kaže da nigde na svetu ne postoji dostupan tonski zapis Teslinog glasa iako je, kako kaže, sniman mnogo puta.

– Zanimljivo je da nema nigde snimljene Tesline reči, a sniman je o-ho-ho… Slavko Vorkapić je snimao Teslu, to je sve nestalo. Slavko je bio osnivač škole za montažu u Holivudu i radio je za “Paramaunt”. Ovde je u Morava filmu 1961. držao predavanje. Profesor Marko Babac rekao mi je da je razgovarao s njim o Tesli. Vorkapić ga je snimio 1931, kada je Tesla izašao i na naslovnoj strani “Tajma”. Snimo je tonski film od dva sata. Istoga dana odneo je film u laboratoriju u Njujorku. Zamolio je svog asistenta da bude prisutan, da se nešto ne desi. Ujutru mu sekretarica saopštava da se desila greška i da je materijal propao u razvijanju. On pozove asistenta, javi se njegova gazdarica i kaže: on je jutros na brzinu otputovao, imao je smrtni slučaj. Vorkapić ga više nikada nije video – priča Abramović.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter