Izvor: KURIR
18.06.2024 u 07:18
0

STIGAO TOPLOTNI TALAS IZ AFRIKE! UPALJENI SVI ALARMI, OGLASIO SE RHMZ: Pik se očekuje ovog datuma, temperatura i do 40 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod uz upozorenje da je to početak toplotnog talasa na čijem će vrhuncu u petak i subotu temperatura biti od 35 do 40 stepeni.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će danas biti od 14 do 21 stepena, a najviša od 32 do 35 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će biti od 18 do 21 stepen, a najviša oko 33 stepena.vremenska prognoza

Najnovije upozorenje

Nalazimo se na početku perioda koji će obeležiti priliv veoma toplog vazduha sa severa Afrike ka našem području. Vrednosti maksimalnih temperatura po danima:

– danas (18.06.) od 32 do 35 – sreda (19.06.) od 35 do 37 – četvrtak (20.06.) od 33 na severu do 39 na jugu i istoku Srbije U petak i subotu (21 – 22.06.) pik toplotnog talasa sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni.

U subotu posle podne na severu i zapadu, a u nedelјu (23.06.) i u ostalim krajevima pad temperature i povratak na vrednosti u intervalu od 28 do 34 stepena.

Upaljen meteo alarm

U jugoistočnoj Srbiji i na prostoru KiM danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog visokih temperatura, dok je u ostalim delovima upaljeno žuto upozorenje. Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

UV indeks zračenja

U nekim delovima Srbije danas će biti vrlo visok stepen UV zračenja, pokazuje prognoza ovog indeksa RHMZ.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter