Izvor: ALO
20.08.2024 u 12:34
0

STIŽU PLJUSKOVI I GRAD: Meteorolog otkriva šta nas čeka narednih dana

Beograd i veći deo Srbije danas su se probudili uz prijatnije temperature, ali to nije klasičan "hladni talas" kako su neki možda očekivali.

Meteorolog Mirjana Gulan pojasnila je da nas, iako se temperature spuštaju, očekuje samo blago osveženje koje će trajati narednih desetak dana.

– Možemo da kažemo da jeste osveženje, ali nije to baš neki drastičan pad temperature. I dalje će biti toplo, ali svakako prijatnije nego prethodnih dana – rekla je Gulan.

Ona je dodala da će temperature u Srbiji biti u intervalu od 29 do 34 stepena, pri čemu će najviše sunca biti u Vojvodini, dok će u ostatku zemlje biti nešto svežije, uz češću pojavu kiše.

VRUĆINE UZIMAJU DANAK: Intenzivna nega puna pacijenata

Gulan je napomenula da Beograd danas neće osetiti značajnije padavine, već će u nekim delovima grada pasti samo blaga kiša, uglavnom tokom prvog dela dana.

– Nema naznaka da će se vruć talas vratiti u narednih desetak dana – naglasila je ona, dodajući da će temperature ostati umerene, između 30 i 34 stepena, s povremenim osveženjem u vidu kiše.

Što se vikenda tiče, Gulan je istakla da se očekuje blago povećanje temperatura do 36 stepeni, dok bi padavine od četvrtka trebalo da budu ređe, pretežno u brdsko-planinskim predelima.

– Za vikend će biti nešto toplije, ali bez velikih vrućina – kazala je.

Govoreći o meteo alarmu, Gulan je napomenula da je prethodnih dana bio na snazi zbog visokih temperatura i mogućih vremenskih nepogoda.

– Danas i sutra postoji mogućnost za jače pljuskove sa većom količinom padavina, čak i lokalnom pojavom grada, ali ne očekujemo velike štete jer se radi o sitnom gradu i kratkotrajnim padavinama – izjavila je Gulan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter