Izvor:
14.12.2023 u 20:15
0

STROŽIJA KONTROLA DOMOVA ZA STARE: Ministarstvo nakon požara u staračkom domu ispituje licence

Nakon požara, koji se dogodio sinoć u domu za smeštaj starijih lica „Milidom Lux“ u Malom Mokrom Lugu, u kome su život izgubile dve osobe a pet povređeno, oglasilo se resorno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje navodi da je pokrenulo ispitivanje licenciranja domova.

Iz Ministarstva navode da su postupili u skladu sa svojim nadležnostima i da je istraga u toku. Uzrok požara još nije poznat, a ovaj slučaj, kako saznajemo, pokrenuo je i ispitivanje licenciranja domova.

STIŽU HLADNI FRONT I SNAŽNA MEĆAVA: U ovim delovima pašće i više od 20 cm snega – najnovija najava RHMZ

„Izvršen je vanredni inspekcijski nadzor na terenu, a u toku je kancelarijski nadzor nad radom ustanove u kojoj se dogodio požar. U trenutku nesreće, u objektu je na smeštaju boravilo 74 korisnika. Dom poseduje licencu za rad. Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrđuje činjenično stanje povodom nemilog događaja“, naveli su  iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

MinistarSTVO za rad  je, kako dodaju, formiraloo dve Radne grupe, jedna koja će izvršiti analizu slučaja, a druga koja će se baviti ispitivanjem licenciranja.

O ovoj nesreći zaposleni u domu „Milidom Lux“ nisu želeli da govore za Danas, rekavši „da nisu zainteresovani“.

Podsetimo, požar u ovom staračkom domu izbio je oko 19 časova u jednoj sobi na trećem spratu. Dve osobe su stradale, a petoro je povređeno. Evakuisana su 73 korisnika doma i osam zaposlenih.

Dom za smeštaj starijih lica u kome se požar dogodio važi za jedan od skupljih privatnih domova.

Najpre je imao petogodišnju licencu, koju mu je izdao bivši ministar Zoran Đorđević, a koja je važila do 3. marta ove godine.

Uvidom u spisak licenciranih domova koji se nalazi na sajtu Ministarstva, Danas primećuje da se kao vlasnk ovog doma pominjao prvo Zoran Marković, a kapacitet je bio 31 korisnik. U međuvremenu, objekat je proširen da može da primi 95 korisnika, a vlasnik postaje Milanka Sibinović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter