Izvor: 24 sedam
31.07.2024 u 15:36
0

SUTRA POČINJE FESTIVAL U GUČI: Turisti pristižu iz svih delova sveta

Epicentar najluđeg provoda u Srbiji

Sutra počinje najveća trubačka manifestacija na svetu – Guča festival. Atmosfera je već uzavrela dok mnogobrojni posetioci pristižu iz svih krajeva sveta. Finalne pripreme za početak Guča festivala i 63. Dragačevskog sabora trubača na samom su kraju, a svi znakovi upućuju na to da će ovogodišnji festival trubačke muzike biti najspektakularniji dosad.

Ulicama Guče već uveliko odjekuju zvuci trube, mirisi specijaliteta miluju čula, a uzbuđeni posetioci otkrili su kakva očekivanja imaju od ovogodišnjeg Sabora.

– Stigli smo jutros iz Banjaluke. Svake godine na Guči je sve bolje i bolje. Ovaj festival ima neku posebnu čar koju nigde drugde nisam doživeo  – rekao je Dejan koji Dragačevski sabor posećuje već treću godinu zaredom.

Nasuprot njemu, simpatična grupa iz Velike Britanije prvi put se našla u ovom epicentru dobrog provoda, ali sudeći po oduševljenju na njihovim licima ne sumnjamo da će dolazak na Guču i za njih postati tradicija.

– Prvi put smo u Guči i u Srbiji i jedva čekamo da osetimo tu energiju o kojoj svi pričaju. Imamo nekoliko prijatelja koji su već bili, oni su oduševljeni, a i nama se sviđa ovde. Ljudi su veseli i srdačni, jako su druželjubivi i svi hoće da pomognu. Već smo istražili varošicu, a degustirali smo i neka tradicionalna jela. Hrana je sjajna – rekli su oni.

Uzbuđenje nije na vrhuncu samo kod posetilaca. Domaćini koji su već mesecima u pripravnosti navode da je interesovanje za ovogodišnji Sabor nadmašilo sva očekivanja.

– Svi apartmani i sobe su bukirani još od marta – rekao je Dragan Jovanović, koji godinama unazad posetiocima nudi smeštaj za Guča festival i Dragačevski sabor trubača.

– Imam tri apartmana i šest soba i sve je odavno popunjeno – ističe on.

Ove godine u okviru Guča festivala (1 – 4. avgust) i Dragačevskog sabora trubača (2 – 4. avgust) nas očekuje pregršt dobre zabave, a među najavljenim izvođačima su majstori trube Boban i Marko Marković, Dejan Petrović i njegov Big Bend, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević, prošlogodišnji pobednici, a osim finalnog takmičenja trubačkih orkestara poslednjeg saborskog dana (nedelja, 4. avgust) očekuje nas Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića sa gostima pevačima – Snežanom Đurišić, Čedom Markovićem, Aleksandrom Tirnanićem i Danicom Krstić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter