Izvor: Tanjug
22.06.2020 u 16:08
0

SUTRA PRELIMINARNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA: Evo gde ih možete proveriti!

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni sutra, 23. juna do osam sati ujutro, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Rezultati će biti objavljeni na sajtu www.zios.mpn@gov.rs i http://www.zios.mpn@gov.rs.

Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi. Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem u pogledu uvida u test, potrebno je da se obrate matičnoj školi.

IZBORI 2020

UŽIVO! NAJUBEDLJIVIJA POBEDA IKADA: SNS OSVOJIO 75 ODSTO MANDATA i dva miliona glasova

RIK: Izlaznost 50,3 odsto, SNS-u 191 mandat

SVI BRUJE O APSOLUTNOJ DOMINACIJI: Mediji u regionu o ubedljivoj pobedi SNS

U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici, istog dana, od 8 do 15 sati moći će pisanim putem da podnesu žalbu prvostepenoj ( školskoj) komisiji u matičnim školama, na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete na linku .

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u drugostepenim (okružnim) komisijama je sreda, 24. jun 2020. godine od 8 do 16 sati.

SVE O KORONI

SUTRA ZASEDA KRIZNI ŠTAB: RAZMATRA SE UVOĐENJE NOVIH MERA!

SRPSKI AS STIGAO U BEOGRAD: Sa porodicom je ISTOG ČASA otišao na testiranje na korona virus

NOVI KORONA PRESEK Pozitivno još 96 osoba, jedna preminula

LETOVANJE U DOBA KORONE: Konobari u tavernama nose vizire i rukavice!

Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine.

Učenici osmog razreda polagali su završni ispit od 17. do 19. juna 2020. godine rešavanjem tri testa – testa iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

PROČITAJTE I OVO

BAKINA KUHINJA: KROMPIRUŠA KOJA STO JEZIKA GOVORI!

HAOS U BUDVI Narod povratio opštinu, specijalci okružili zgradu (VIDEO, FOTO)

ČETIRI MRAČNE MISTERIJE Ovo krije Antarktik (VIDEO)

PALO PRIZNANJE ESTRADNOG MAKROA: Evo koja su se imena našla na spisku

Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter