Izvor: kurir
02.07.2024 u 21:09
0

„SRBIJA I SAD SAVEZNICI U PRESUDNIM ISTORIJSKIM TRENUCIMA“ Održan prijem u ambasadi Amerike, prisustvovao i predsednik Vučić

Saveznici u presudim istorijskim trenucima, Srbija i SAD

Tradicionalnim svečanim prijemom u rezidenciji ambasadora SAD-a Kristofera Hila danas se obeležava Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, 4 juli.

Zvanice dočekuje ambasador Hil sa suprugom Džuli Hil, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom, i vojni ataše Šej sa suprugom, a na prijem je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na prijemu u Ambasadi SAD povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, jednog od najvažnijih trenutaka u istoriji #SAD kada su principi slobode, demokratije i jednakosti postavljeni kao temelj američkog društva. Ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima koja počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije. Saveznici u presudim istorijskim trenucima, Srbija i SAD dele dugogodišnje partnerstvo i saradnju, a ja se nadam da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju – napisao je Vučić na Instagramu.

 

Tradicionalnim svečanim prijemom u rezidenciji ambasadora SAD-a Kristofera Hila danas se obeležava Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, 4 juli.

Zvanice dočekuje ambasador Hil sa suprugom Džuli Hil, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom, i vojni ataše Šej sa suprugom, a na prijem je stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Među zvanicama su i Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a, Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar spoljnih poslova Marko Ðurić.

TRADICIONALNI PRIJEM U AMBASADI AMERIKE

Među zvanicama su i Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a, Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar spoljnih poslova Marko Ðurić.

Došli su i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, bivši ministar Zoran Ðorđević.

Gosti su i Vladimir Orlić, direktor BIA, a stigli su i Slavica Ðukić Dejanović, ministarka prosvete i Usame Zukorlić, ministar bez portfelja i lider SPP.

Prijemu prisustvuje i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter