Izvor: happy bsc
07.06.2024 u 19:01
0

TRAGIČNE SUDBINE DOBRIH LJUDI: Ništa se ne boj kad nas zapale ići ćemo kod tate još uvek su živa sećanja žrtava

Ponekad ni jedan scenario za film ne može da opiše situacije koje ljudima donese život. Najstrašniji od svih najbolniji i najsuroviji trenuci su oni ratni trenuci koji nečiji do tada miran život, pretvore u košmar. Sa nama danas su svoje životne ispovesti podelili neki takvi ljudi koje sam život izbacio iz koloseka i koji su morali da sakupe komade i zakrpe svoje srce kako bi nastavili dalje.

  • Pre rata je bilo jako lepo, to je bilo kao nekakv san i ja se trdudim da idem dalje. Ali sećam se dobrih ali onih loših. Govori nam kroz suze naša gošća Jovana

U Bosni i Hercegovini surovi bratoubilački rat odneo je mnogo života na obe strane rane teško da zacele svi traže pravdu na ovaj ili na onaj način. Do jučerašnje komšije pretvorili su se u prave zveri ubijajući i decu i nejake stare plaeći i siuljujući.

LEPA VEST ZA GRAĐANE: Tokom sabora Srbije i Republike Srpske

  • 55 Srpskih sela je spaljeno oko 3000 pomoćnih objekata pretežno civilnih žrtava i sedmoro dece. Petar Golubović kome su ubili i drugog oca Pavla i majku i oca. Đuro Golović je bio nama profesor geografije u srednjoj školi, taj čovek nikada nije otišao u zornicu. Mi smo kao učenici išli po dnevink. Njega su zbna se naredili Jasmina Guske Litrića kome se sada sudi u BIH za zločine  Odveli su ih upola noći . Naredili su Matić Miralem I jedan Tucaković veterinar odvedu u jedna noću iz svog stana. A to je samo jedan slučaj od njih mnogo odveli su ih polje prema Smiljanima tu su ubili Đuru Vlastu majku i mlađeg brata. Igrom slučaja mlađi je pereživeo i rekao da su mu ubili tatu i mamu ja sam doaš do vas. Matić Miralem I Jusuf vraćaju malog na isto mesto i ubijaju ga jer ne sme imati svedok. Znači najmlađe dete pet godina a najstarije dete Kuljanin Miroslav četranest godina. Od toga 60 silovanja što je evidentirano za sedam su osuđeni počinioci. Rrako je Zoran Đorđić koji se još uvek seća tih ratnih dana devedstih u Bosni.

Za zločine koje su počinili na tlu Bosne i Hercegovine mnogi nikada nisu odgovarali, mnogi su izbegli ruku pravde , žrtev i preživeli svi se nadaju nekoj božanoskoj pravdi kada je ona zemaljska bila slepa za njihove muke i počinioci su izbegli da daju i odgovor na to neko pitanje koje svaki od njih postavlja a to je zašto i zašto baš ja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter