Izvor:
27.03.2018 u 20:46
0

U Nemačkoj i Španiji zaplenjena tona marihuane: Uhapšeno 18!

Na području Nemačke i Španije policija je uhapsila 18 osoba različitih nacionalnosti, među kojima i srpske, nakon što je otkrila tonu marihuane, dve fabrike kanabisa i pakete sa kešom, saopštio je danas Evropol.

U zajedničkoj operaciji španske Civilne garde i nemačke Centralne carinske obaveštajne službe pod nazivom "Karambolas", uhapšeno je i ispitano 18 osoba različitih nacionalnosti: hrvatske, nemačke, španske, albanske, jermenske, srpske, sirijske i turske.

Protiv još devet je podneta krivična prijava.

U ovoj operaciji, koju je podržao Evropol, razbijena je organizovana kriminalna grupa koja se bavila krijumčarenjem droge i drugim nezakonitim aktivnostima širom Evropske unije.

U toj operaciji je zaplenjena tona marihuane, 212.000 evra u kešu, oružje, municija i osam vozila.

Kriminalna grupa je krijumčarila marihuanu iz Španije u druge zemlje EU, posebno u Nemačku, putem mreža ćelija uspostavljenim u Malagi i Granadi u Španiji, a vođenih iz Bremena u Nemačkoj.

Ta mreža je tako bila struktuirana da čak i kada bi jednu ćeliju otkrila policija, nezakonito snabdevanje drogom moglo bi i dalje da bude garantovano.

Ta istraga je počela u junu prošle godine nakon što je nemački građanin, član kriminalne mreže uočen kako nabavlja veliku količinu marihuane na jugu Španije.

Prva faza operacije, bila je rasturanje dve fabrike marihuane koje su otkrivene na jugu zemlje, gde je skoro 100 kilograma marihuane i 172.000 evra u kešu zaplenjeno.

Dva pripadnika Civilne garde su bila teško povređena prilikom hapšenja jednog od članova bande.

Tokom trajanja operacije, Evropol je pružao podršku u vidu informacija i aktivnosti unakrsnih provera, navodi se u saopštenju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter