Izvor: Kurir
18.07.2024 u 16:51
0

UPALJEN METEO ALARM: Evo gde se očekuju GRMLJAVINSKE NEPOGODE u narednim satima

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upravo je izbacio upozorenje na jako grmljavinsko nevreme. Kao i nedavno, prvi na udaru je Zlatiborski okrug.

– Jako grmlјavinsko nevreme na području Zlatiborskog okruga (okolina Priboja i Nove varoši) u narednih sat vremena uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom.

EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U AVGUSTU MESECU: Očekuje se izraženo pozitivno odstupanje temperature uz deficit padavina

U toku popodneva u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biće nestabilno vreme sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom.

Na snazi je upozorenje na grmljavinske nepogode za celo područje Srbije u narednom periodu, očekuju se lokalno intenzivniji plјuskovi i grmlјavine, praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.

U Srbiji u sledećih sedam dana se očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Beogradu se u sledećih sedam dana takođe očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi naranžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter