Izvor: BLIC
13.10.2024 u 07:30
0

UŽIVAJTE DOK MOŽETE U LEPOM VREMENU: Imaćemo najhladniju zimu u poslednjoj deceniji

U Srbiji stigao je hladni front, ali vreme će biti stabilno, sa umerenim oblačnošću i svežim temperaturama Pred kraj oktobra očekuje se pogoršanje vremena i jače zahlađenje, čak i prvi snežni pokrivač

Novo pogoršanje vremena ipak neće početi danas, kada će prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti umereno oblačno i sveže, tokom prepodneva postepeno razvedravanje, dok će u nastavku dana biti toplije sa dužim sunčanim intervalima.

Očekuje se i lokalna pojava magle po kotlinama i dolinama reka, a duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura kretaće se od 3 do 10 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 20 do 24 stepena – saopštili su iz RHMZ.

 

Uveče i tokom noći na severu i zapadu zemlje moguće je naoblačenje uz skretanje vetra na severni, a tek ponegde je moguća slaba kratkotrajna kiša.

Kakvo je vreme u Beogradu

Vreme u Beogradu neće se puno razlikovati, biće umereno oblačno i sveže.

– U toku dana u Beogradu će biti toplije sa dužim sunčanim intervalima. Duvaće slab i umeren, jugozapadni vetar, a tokom noći naoblačenje uz skretanje vetra na severni, ali će se zadržati suvo vreme. Najniža temperatura od 7 do 10 stepeni Celzijusovih, najviša dnevna oko 23 stepena. Tokom noći naoblačenje uz skretanje vetra na severni, ali će se zadržati suvo – saopštili su iz RHMZ.

Vreme narednih sedam dana

RHMZ najavljuje da će prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka (21.10.) biti suvo i stabilno vreme uz sveža jutra i duže sunčane intervale tokom dana, naročito u drugoj polovini sedmice, kada će doći do pojačanja jugoistočnog vetra. Najviša temperatura biće u granicama proseka za drugu dekadu oktobra, uglavnom u intervalu od 18 do 22 stepena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter