Izvor: INFORMER
02.07.2024 u 09:29
0

VELIKA MOGUĆNOST IZLIVANJA ČAK 10 REKA: Alarmantno upozorenje RHMZ, Ovde je najkritičnije!

Nakon niza upozorenja na padavine i grmljavinske oluje, Republički hidrometeorološki zavod izdao je i hidrološko upozorenje, kojem se upozorava da su vodostaji 10 reka u porastu, i da su moguća lokalna izlivanja na njihovim bujičnim vodotokovima.

Postoji mogućnost da ove reke dostignu i upozoravajuće nivoe.

– Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Ljigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će 02./03. jula biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa – navodi se u hidrološkom upozorenju RHMZ:

– Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) danas su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova.

VODOPAD U BEOGRADU: Šokantni prizori usled kiše i nevremena! (VIDEO)

Kiša praćena grmljavinom trenutno pada u Beogradu.

Prema prognozi RHMZ, i danas se na području Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine.

– U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 sata, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni – navodi se u upozorenju RHMZ i dodaje da će se za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter