Izvor:
07.11.2016 u 15:13
0

Velika sramota grada Kragujevca i države prema zaslužnom Srbiju: Deo kuće Đure Jakšića urušio se zbog višedecenijske nebrige

Deo kuće Đure Jakšića urušio se posle višedecenijske nebrige grada Kragujevca i države Srbije.

Dom velikog srpskog pesnika i slikara, koji se nalazi u starom jezgru Kragujevca, u Karađorđevoj ulici, ograđen je poslednjih šest godina, zbog opasnosti za pešake. Juče je zid visokog prizemlja pao prema ulici. Uprkos inicijativama građana da se kuća rekonstuiše, ona dve i po decenije propada, a nadležni čekaju da objekat sam padne.

Kuća Đure Jakšića u kragujevačkoj Karađorđevoj ulici, dve i po decenije se u urušava i predstavlja ruglo, jer niko o njoj ne vodi brigu.

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Marko Grković kaže da je ta institucija u više navrata slala predloge da se kuća Đure Jakšića proglasi za spomenik kulture. “U svim slučajevima taj predlog je od strane Republičkog zavoda odbijen, da kuća nema dovoljno umetničkih, istorijskih vrednosti da bi bila proglašena za spomenik kulture”, objašnjava Grković.

N1
Foto: N1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter