Izvor: objektiv
14.04.2022 u 07:49
0

VELIKO OTUĐENJE LJUDI: DIGITALIZACIJA stigla i na GROBLJA!

Digitalizacija je stigla i na groblja. Iako se zbog ovoga mnogi krste i uzdišu, modernizacija svih usluga, pa i pogrebnih, neminovnost je novog doba. Tako će uskoro prvo građani Beograda, a onda i ostalih gradova moći da zapale sveće za svoje najmilije i stave cveće na grob od kuće, bez dolaska na mesto večnog počinka. Elektronski će moći da objave ili prate čitulje, pronađu grobna mesta preminulih.

Javno komunalno preduzeće “Pogrebne usluge” trenutno radi na portalu pomoć kog će digitalizovati svoje usluge i olakšati građanima da odaju počast svojim najmilijima ukoliko nisu u mogućnosti da prisustvuju sahrani. Test faza počeće u junu ili julu, a korisnicima će portal biti dostupan u septembru. Portal na kome Javno komunalno preduzeće “Pogrebne usluge” trenutno radi biće prilagođen mobilnim telefonima, a na njemu će biti geolokacija grobnih mesta, kako bi se posetioci lakše orijentisali pri poseti grobljima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

E-ČITULJA NA MEJL, PREKO SMS, VIBERA, FEJSBUKA

E-čitulja će omogućiti građanima da na mejl dobiju link koji mogu da podele preko SMS, mejl, Viber i Fejsbuk poruke i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih i zakazanom pomenu. Ovi linkovi biće trajno sačuvani u znak sećanja na preminule. Uporedo s projektom digitalizacije svojih usluga, ovo preduzeće mapira i grobna mesta na počivalištima u njihovoj nadležnosti. Pojedini sveštenici misle da je ovakav pristup činu sahrane i poštovanju prema sahranjenima neprihvatljiv.

BOROJEVIĆ ZA HAPPY TV OTKRIO SKRIVANU INFORMACIJU IZ UKRAJINE: Ruska vojska je oslobodila iz bunkera 35.000 DECE koja su bila namenjena za PROSTITUCIJU i PRODAJU ORGANA!

VELIKO OTUĐENJE LJUDI

– To je sve posledica velikog otuđenja čoveka od drugih ljudi. U samoj porodici supružnici su otuđeni jedni od drugih, roditelji od dece. Mobilni telefoni i ostali aparati postali su jedino sredstvo komunikacije. Sad smo stigli i do otuđenja od crkve i Boga. To vodi do toga da se i službe u Božjim hramovima održavaju onlajn, bez ljudi – kaže za Objektiv protođakon Ljuba Ranković.

On ističe da je sam odlazak na sahranu ili na grob preminulom čin poštovanja i ljubavi prema toj osobi.

– Teško da emocije mogu da se prenesu elektronski – zaključuje protođakon Ranković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter