Izvor: ALO
20.08.2024 u 07:10
0

VERNICI DANAS SLAVE SVETOG DOMETIJA: Veruje se da BOLESNI dobijaju priliku da OZDRAVE

Danas se slavi sveti Dometije, praznik Srpske pravoslavne crkve za koji se vezuju neka lepa verovanja.

Sveti Dometije rođen je u Persiji kao bezvernik, u vreme cara Konstantina. Kao mladić upozna se sa verom Hristovom, ostavi neznaboštvo i krsti se. Toliko zavoli veru istinitu, da napusti sve svetsko, i zamonaši se u jednom manastiru kod grada Nisivije.

Požive u bratstvu neko vreme, pa se udalji na bezmolvije ka nekome arhimandritu Nurvelu, za koga se veli da 60 godina nije jeo ništa vareno.

Starac Nurvel ga zađakoni, pa kada ga htede prinuditi i u čin sveštenika, Dometije odbeže u neku pustinjsku goru i nastani se u jednoj pešteri. Dostiže toliko savršenstvo kroz post, molitvu, bdenje i bogomislije, da isceljivaše bolesnike. Kada dođe u te predele Julijan Odstupnik, ču za Dometija, pa posla ljude, koji ga zazidaše u pećini živa sa dva njegova učenika. Tako skonča ovaj Božji svetitelj 363 god. i preseli se u carstvo Božje.

KOLIKO ĆE ŽENA DO 2030 BITI NEUDATO I BEZ DECE: Procenat uopšte nije zanemarljiv

Na dan svetog prepodobnomučenika Dometija, po narodnom verovanju, bolesni ljudi dobijaju priliku za isceljenje.

Molitva svetom Dometiju

Sutra ujutru valja otići u crkvu, upaliti sveću i pomoliti se ovom mučeniku za zdravlje bližnjih. Veruje se da će sveti Dometije pomoći svakome ko mu se čista srca molitvom obrati i sačuvati od bolesti one za čije se zdravlje moli.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter