Izvor: Blic
28.11.2023 u 09:17
0

VREME ZA NOVU GODINU KAO LUTRIJA: Evo kakva nas zima čeka, pravi vremenski ROLERKOSTER

Snežno nevreme prethodnih dana pogodilo je Srbiju, a posledice se još otklanjaju i vanredna situacija je proglašena u nekoliko opština. Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da će u narednim danima temperaturu biti i do 18 stepeni, a da nagli porast temperature znači da će potom uslediti isto tako veliki pad.

Nedeljko Todorović, pričajući o vremenskoj prognozi u narednim danima, kaže da se tokom dana i noći može očekivati kiša, a da će u nižim predelima Srbije biti slabog snega.

Krajem nedelje porast nivoa reka

Nedeljko Todorović ističe da nam nagli pad temperature sledi nakon naglog otopljenja, pošetkom decembra, ali da se tada očekuje i porast nivoa reka, koja dotiču iz Crne Gore.

EVO U KOJIM PRAVCIMA DANAS NEĆETE MOĆI AUTOM: Spisak neprohodnih i puteva na kojima ima snega

-U petak toplo, biće do 18 stepeni, a onda tokom noći između petka i subote sledi jačenje oblačenja, kiša, a u subotu ujutru i snegTako da bi dosta kiše bilo na jugozapadu Srbije i severu Crne Gore, što doprinosi porastu reka koje dotiču iz Crne Gore, i Lim bi možda bio pod opterećenjem – rekao je Nedeljko Todorović.

Biće snežna zima

Sa druge strane Nedeljko Todorović navodi i da je nemoguće u dan prognozirati da li će tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji biti snega.

– Imaćemo snežnu zimu u svakom slučaju, ali to je lutrija da znamo šta će tačno biti 1. januara. januara, to je lutrija. Kako kreće ovaj ritam, biće dosta promenljivo.Bar ćemo za početak, sad u decembru, imati ovaj tip vremena i zimski mesec – smatra Todorović.

Nedeljko Todorović zaključuje da bi to u praksi značilo promenljive periode vremena u kom će se smenjivati vetar, oblačno vreme, kiša, sneg i potom otopljenje i otapanje snega.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter