Izvor: KURIR
26.07.2024 u 22:43
0

ZBOG OVOG PROPUSTA PROVEO 13H NA GRANICI: „Proverite dva puta, celu noć sam bio u posebnoj prostoriji“

Aleksandar iz Čačka stigao je sinoć oko 20 sati na granični prelaz Gostun nadajući se da će brzo ući u Crnu Goru i nastaviti put ka primorju. Ipak, na granici ga je dočekalo veoma neprijatno iznenađenje, te je na prelazak u susednu zemlju čekao čitavih 13 sati!

Kako objašnjava, sa ženom i dvoje male dece stigao je na granični prelaz Gostun u 20 časova. I tu kreće agonija. Graničar mu saopštava da ima neplaćenu kaznu. Iako je u početku bio zbunjen, Aleksandar je pretpostavio da je neka kazna koje se ni ne seća, ali je onda usledio pravi pakao.

– Ja sam mu odmah rekao da mi kaže šta je u pitanju i da ću odmah platiti, nije problem. Pretpostavio sam da je nešto na šta sam zaboravio. Ispostavilo se da je to bila sitna kazna od 5.000 dinara. Ipak, rekli su mi da sačekam da provere. To je trajalo i trajalo, da bi u 1 sat posle ponoći rekli da pređem u zasebnu jedinicu na granici i budem sam sa čuvarom, dok su mi žena i mala deca parkirani u kolima na prelazu“, pojašnjava Aleksandar.

NASLOVNE STRANE ŠTAMPANIH IZDANJA: Prelistavanje štampe za subotu, 27. jul 2024. godine

Ispostavilo se da je u pitanju kazna koju je Aleksandar „zaradio“ u Požegi. Kako objašnjava, ni sam ne zna da li je u pitanju bio pojas ili nešto drugo, navodno ga je snimila kamera. Ta kazna mu nikada nije stigla na kućnu adresu.

Deca plakala u kolima bez hrane i vode, on sedeo u zasebnoj jedinici 8 sati

Uprkos tome, odmah je elektronski platio kaznu i zamolio graničare da ga puste da pređe granicu.

– Nažalost, nisu nas pustili ni tad. Čekali su potvrdu iz Požege. Čak su mi rekli da je najbolje da se ja vratim u Požegu, platim kaznu, pa ujutru dođem na granicu kako bih izašao iz zemlje sa potvrdom da sam uplatio – priča Aleksandar.

Kako kaže, deca su se uznemirila kada su videla da je on van porodičnog vozila, počela su da plaču i da mu mašu kroz staklo.

– Oni su mali, baš su se uplašili. Nisu znali šta se dešava, nismo imali ni hranu ni vodu, a nije bilo naznaka da će nas pustiti“, priseća se on.

Tek nakon poništenja uspeli da pređu granicu

Sagovornik kaže da je ova komplikacija trajala sve do 9 ujutru sledećeg dana, kada je kontaktirao sudiju iz Požege.

– Ujutru sam pozvao sudiju iz Požege i ona se šokirala s obzirom na to da je kazna u vrednosti od 5.000 dinara. Uspela je elektronski da poništi tu kaznu jer sam ja sinoć uplatio novac. Čekali smo 13 sati, deca su bila bez vode i bez hrane, jer ne postoji sistem koji odmah može da poništi kaznu kada se elektronski uplati“, besan je Čačanin.

On napominje da su graničari bili korektni prema porodici jer ni oni nisu znali kako da postupe. Ipak, kako navodi, prošli su kroz 13 sati pakla ne znajući šta će sledeće da se desi.

„Na svu sreću mi smo stigli sada na more. Eto, ovo je upozorenje svim građanima koji putuju da provere dva puta pre nego što krenu na more“, dodaje Čačanin.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter