Izvor: Kurir
12.08.2024 u 07:10
0

ZEMLJA U CRVENOM: Vraćaju nam se tropske noći

U Srbiju stiže novi toplotni talas koji donosi dnevne temperature do 38 stepeni, u dolini Velike Morave i 40, kao i tropske noći, kada se temperatura neće spuštati ispod 20 podeoka.

Upaljeni su novi meteoalarmi i već danas će trećina zemlje biti u crvenom. Zamenik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Goran Mihajlović rekao je da će početak ove sedmice biti obeležen visokim temperaturama, a da se mali pad očekuje krajem nedelje.

SUTRA JE MEĐUNARODNI DAN MLADIH: Otvorena vrata u policijskim stanicama u Banatu

– Najtoplije će biti u prvoj polovini naredne sedmice, ali već u četvrtak, petak, subotu i nedelju, temperature između 32 i 35 stepeni, što svakako ne možemo reći da je osveženje, ali jesu nešto prijatnije temperature. Ono što treba reći jeste u odnosu na topli talas koji smo imali u julu, sada bismo ipak imali nešto niže jutarnje temperature.

– U velikim gradovima i dalje tropske noći, ali bi ta minimalna temperatura bila između 20 i 22-23 stepena. U julskom talasu smo imali jutarnju temperaturu na području Beograda i 27-28 i onih ponoći sa preko 30 ili oko 30 stepeni, i to je ono što će ipak učiniti prijatnijim i, da kažem, prihvatljivim ovo vreme, koje jeste iznad onih višegodišnjih proseka –

RHMZ upozorava da biometeorološke prilike mogu uzrokovati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih i osetljivih osoba.

– Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Razdražljivost i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se zaštita od UV zračenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter