Izvor: Kurir
01.07.2024 u 10:00
0

„ŽUJOVIĆ NIJE BIO ČLAN ISLAMSKE ZAJEDNICE“: Muftija Jusufspahić o terorističkom napadu na žandarma!

Terorista Miloš Žujović, opredelio se za islam i sebe nazvao Salahudin.

Islamska zajednica Srbije osudila je ovaj napad, a na koji način se ona bori sa ekstremnim ideologijama istraživala je novinarka Ksenija Stojiljković sa sagovornikom muftijom Muhamedom Jusufspahićem.

PRONAĐENE PORUKE! Miloš Žujović i Igor Despotović do detalja razrađivali plan jučerašnjeg napada?

On je prvo pričao o ideologiji islama:

– Sama reč govori, dakle ljubav prema Bogu, sljubiti se Bogu i voleti čoveka. Bogoljublje, jer on je spas, udahnitelj daha, od njega svi zavisimo, ali voleti drugog, želeti njemu isto što i sebi. A svi želimo spas, uspeh na ovom svetu, pa nema mesta ni za kakva druga tumačenja kada je u pitanju vera islam i ličnost muslima, tako se to pravilno kaže.

Jusufspahić je otkrio kako se islamska zajednica bori protiv ovakvih terorističkih činova:

– Upravo prevođenjem svih tih smislova, mi ne govorimo strani jezik, pa gledamo da taj pojam, smisao njegov prenesemo i u srpski jezik, koji je veoma izražajan jezik. Da, postoje zloupotrebe, odnosno loše namere, zloba, mi smo to videli i okusili i u jugoslovenskim nivoima. Inače, Žujović nije bio član Islamske zajednice Srbije, niti znamo za njega. Zajednica ima svoje službene i administrativne prostore i on se tamo nije pojavljivao. Dakle, ko god da hoće da prihvati islam kao svoj put, način življenja, on treba da dođe u zajednicu i zatraži nadležnog. Ovde imamo razne zloupotrebe i gledamo da se izborimo sa tim i da prenesemo našu poruku, sam Bog je taj koji upućuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter