Izvor: kurir
04.09.2024 u 17:10
0

EVO KADA ĆE BITI SAHRANJEN BORA ĐORĐEVIĆ: U petak u Čačku dan žalosti

Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe

Legendarni roker biće sahranjen u subotu, 7. septembra na Gradskom groblju u Čačku u 14.30 sati, opelo je pola sata ranije. Biće održana i komemoracija u Domu kulture. U petak će u Čačku biti dan žalosti.

Podsetimo, prilikom posete i nastupa u Čačku u martu prošle godine, pokrenuta je inicijativa da se jedan trg u Gradskom parku nazove njegovim imenom. Inače, taj park se nalazi preko puta zgrade u kojoj je odrastao u Ulici Veselina Milikića. Međutim, Bora nije s oduševljenjem prihvatio tu vest, ali je kroz osmeh prokomentarisao:

 To priznanje obično daju posthumno, a meni to posthumno ne znači mnogo, jer neću znati. Voleo bih da doživim tako nešto u Čačku. Doduše, imam nešto slično u beogradskom Zoološkom vrtu, tamo postoji staza koja se zove Borino sokače – izjavio je Bora prilikom svog poslednjeg nastupa u rodnom gradu.

Od ideje se tada odustalo, mada je grad bio spreman da finsnijski podrži takvu inicijativu Čačana.

Rok legenda Bora Đorđević biće sahranjen u rodnom gradu, potvrdio gradonačelnik Čačka

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

– Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen – izjavio je Milun Todorović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter