17°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Alo.rs

TRAGEDIJA U BEOGRADU: Blizanci preminuli od posledica korone, a zatim i njihova majka!

Ljuba je bio bolji šahista, a Mića vedrijeg duha, uvek spreman za šalu.

Bili su divni i pošteni ljudi. Njihovim odlaskom kao da je neko Šah klubu Mirijevo uzeo deo srca i duše. Mića i Ljuba su, iako su bili skromnih primanja i teško živeli, svima pomagali koliko su mogli. Njihova smrt nas je sve potresla, i dalje smo u šoku zbog velikog gubitka. Na sahrani su svi članovi našeg društva plakali. Uvek ćemo čuvati uspomenu na njih, naša sekcija ih nikada neće zaboraviti.

PROČITAJTE JOŠDROGIRAN VOZIO AUTO SA PROBNOM DOZVOLOM!

Ovako, tužnim glasom, priča sekretar Šah kluba Mirijevo Srđan Janković, nekoliko dana nakon tragične smrti blizanaca Miroslava i Ljubomira Živkovića (59), koji su preminuli od posledica infekcije korona virusom. Iako su bili smešteni u kovid bolnicu u Batajnici, bolest ih je pokosila za nedelju dana. Nažalost, u ponedeljak im je od korone preminula i majka, pa je porodično breme spalo na sestru Goricu.

- Zbog nekih svojih stavova uporno su odbijali da se vakcinišu. Takođe, nisu se javili lekaru posle prvih simptoma, već su se lečili kod kuće. Tek kada je situacija postala ozbiljnija, potražili su pomoć, ali je bilo kasno. Primljeni su u bolnicu u Batajnici u teškom stanju, pa su ubrzo priključeni i na respirator. Ljubomir je preminuo prvi. Mići doktori nisu rekli da mu je brat umro, ali u trenutku Ljubine smrti njemu je jako pozlilo i jedva su ga lekari povratili. Nažalost, posle šest dana i on je izdahnuo - priča Janković.

Kako ističu njihovi bliski prijatelji, Ljuba je bio bolji šahista, a Mića vedrijeg duha, uvek spreman za šalu. Obojica su, kažu, bili prave ljudine koje su svi voleli i poštovali, pišu mediji.

PROČITAJTE JOŠDIREKTORKA ŠKOLE PREMINULOG SREDNJOŠKOLCA: Roditelji nisu prijavili da je dečak zaražen!

- Iako su jednojajčani blizanci i po izgledu gotovo identični, karakter im se potpuno razlikovao. Ljuba je bio zatvoren, ponekad i namrgođen, a u šahu oprezan, igrao je na duge staze. Mića je, sa druge strane, bio sušta suprotnost pošto je rođen kao veseljak i druželjubiv, a u igri sklon avanturama i žrtvama, pravio je šahovske minijature - kažu oni.

Ljubomir i Miroslav Živković sahranjeni su na groblju u Mirijevu. Otac Borislav Petrić, paroh i sadašnji predsednik Šahovskog kluba Mirijevo, ističe da za svog života nije upoznao pravičnije i poštenije ljude.

- Ljuba je preminuo 10. oktobra, a Mića prošlog četvrtka. Poslednju smo sahranili njihovu majku Cvetu. Oni su od samog početka u klubu, koji je 2018. godine proslavio 30 leta postojanja. Prvo su se učlanili kao igrači, kasnije je Miroslav, pre mog mandata, deset godina bio predsednik. Imali su strast prema ovom sportu, bili su majstorski kandidati, a Ljuba je bio blizu zvanja FIDE majstora. Trenirali su po osam sati dnevno. Ovo je prevelik gubitak za sve nas, ostaje nenadoknadiva praznina - kaže Petrić.

PROČITAJTE JOŠPREMINUO UČENIK U KUĆNOJ IZOLACIJI!

Turnir i ime kluba po Ljubi i Mići

Kako predsednik Borislav Petrić ističe, u planu je da se organizuje memorijalni turnir posvećen braći Živković.

- Taj događaj ćemo raditi u saradnji sa šahovskim savezima Beograda i Srbije. Takođe, na nekoj od narednih okupljanja predložićemo da se Šahovski klub Mirijevo nazove po braći Živković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar