Izvor: geopolitika.news
21.04.2023 u 17:04
0

Ilon Mask predviđa BUDUĆNOST? „Amerika će BANKROTIRATI“

Američki milijarder Ilon Mask je rekao da će SAD kad-tad morati da plati svoj dug.

Američki milijarder Ilon Mask je rekao da će SAD kad-tad morati da plati svoj dug. „S obzirom na federalne rashode, pitanje je kada ćemo, a ne hoćemo li, bankrotirati“, poručio je na Tviteru, čiji je i vlasnik.

Komentarisao je objavu iz Bele kuće u kojoj napadaju republikance zbog njihovog odbijanja da odobre višu gornju granicu državnog duga. Američka administracija nedavno je pozvala Kongres da podigne gornju granicu koja je sada postavljena na 31.4 milijarde dolara. Republikanci, koji sada kontrolišu Zastupnički dom, tradicionalno su skeptični oko dopuštanja većeg duga i zalažu se za smanjenje državne potrošnje.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen ranije je rekla da će agencija morati da preduzme “izvanredne mere” kako bi sprečila bankrot nakon što je država dosegla gornju granicu duga. Jelen je rekao da bi mere trebalo omogućiti plaćanje računa do juna.

Predsednik SAD-a Džo Bajden potpisao je zakon krajem 2021. kojim se podiže gornja granica duga za još 2.5 milijarde dolara na 31.4 milijarde dolara, čime se sprečava potencijalno neispunjenje obveza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter