Izvor: novosti
23.07.2024 u 16:46
0

MANASTIR VAVEDENJE U OVČARSKO KABLARSKOJ KLISURI OŠTEĆEN U UDARU GROMA: Sestrinstvo moli za pomoć

Sestrinstvo manastira Vavedenje, koje se nalazi uz samu magistralu, na oko osam kilometara od Čačka prema Ovčar Banji, već četiri dana je bez električne energije.

Minule subote grom je udario u obližnju banderu koja nije bila obezbeđena gromobranom, što je prouzrokovalo požar u manastirskom konaku, pa su potpuno izgoreli strujomer i deo pokućstva.

Iza svega ostalo je poprilično gareži, mnogi ljudi su dolazili da pomognu pri čišćenju, posebno zidova, a monahinje su angažovale i jednu privatnu firmu da proveri električne instalacije, koje su takođe bile zahvaćene plamenom.

NOVAC ZA SEOSKE PREDUZETNICE OD MINISTARSTVA: Evo ko može da se prijavi i koliko novca dobija

Po svemu sudeći, „Elektrodistribucija“ će snositi samo troškove popravke do samog konaka, dok će na manastiru ostati da plati zamenu strujomera i svega ostalog. S obzirom na to da sestrinstvo nema novca za ovu investiciju – uz napomenu da im je najvažnije da udar groma nije oštetio crkvu – upućen je apel svima koji to mogu da pomognu, ne bi li Vavedenje ponovo dobilo struju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter