Izvor: TANJUG
16.09.2024 u 15:58
0

OBUSTAVA RADA U 37 ODSTO ŠKOLA: Vlada ponudila korektne predloge za povećanje plata u prosveti

Vučević: Obustava rada u 37 odsto škola, korektna ponuda Vlade za povećanje plata

BEOGRAD – Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je od jutros potpuna obustava rada u 37 odsto škola, dodajući da je država predložila najveće povećanje u narednoj godini upravo za prosvetu i da ne postoje „skrivene pare“ koji bi Vlada zbog štrajka mogla da iskoristi za povećanje plata.

„Štrajk neće izazvati nervozu u Vladi pa će sad neko da kaže ‘dobro, moramo još više da podignemo plate’. Mislim da je vrlo korektna ponuda Vlade da najveće povećanje plata u 2025. godini upravo bude za prosvetne radnike“, rekao je Vučević novinarima u zgradi Vlade.

Dodao je da je vlada predložila da najveće povećanje u javnom sektoru bude upravo u prosveti što je za 50 odsto više nego što će biti povećanje za sve ostale zaposlene u javnom sektoru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter