Izvor:
02.10.2019 u 13:32
0

JEDNAKOST: U javnim sektorima muškarci i žene isto plaćeni!

U javnom sektoru ne postoji razlika u platama između muškaraca i žena, kazao je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević.

Naveo je da, nažalost, razlika verovatno postoji u privatnom sektoru.

– Protiv toga moramo da se izborimo. Borba protiv neravnopravnosti u platama, s tim moramo zajedno sa medijima da se izborimo. Ministarstvo je otvoreno i stalno imamo akcije Inspektorata rada, ali nama trebaju konkretno dokazi – kazao je Đorđević u izjavi novinarima nakon što je otvorio konferenciju "Žene lideri i održiv razvoj – istinski ravnopravne".

Đorđević je istakao da ministarstvo ne može da se pojavi na terenu bez dokaza da se krši zakon.

– Mi želimo da pošaljemo jasnu poruku da smo na njihovoj strani, želimo da izgradimo moderno društvo po meri svih u kojem neće biti neravnopravnosti – dodao je.

Kako je naveo, ti problemi nisu nastali danas, niti pre četiri godine, već postoje u Srbiji decenijama unazad i o njima se do 2014. nije pričalo.

Upitan zašto od poverenice za ravnopravnost nisu pribavili podatke, Đorđević je kazao da su tražili, ali da ih nisu dobili.

– Posao svakog je da ako zna da postoji kršenje zakona da nadležni organ obavesti. Ukoliko ne obavesti, saučesnik je u svemu tome. Mi ne idemo da lovimo ko tako radi, imamo telefon 0800 300 300 7, svi su pozvani da pozovu, predaju dokaze i ukoliko se javno prijave, imaju pravo da dobiju odgovor šta smo uradili po tom pitanju – kazao je Đorđević.

Izvor: b92.net
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter