Izvor: Happy BSC
13.09.2021 u 13:41
0

Direktor Kancelarije za KiM odgovorio na provokacije Vjose Osmani

Dr Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM izjavio je za javnost da su neodgovorne poruke koje ponovo dolaze od političara iz Prištine da neće formirati Zajednicu srpskih opština, novi kamen spoticanja u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom. 

Izjava Vjose Osmani da ne može da postoji monoetnička tvorevina poput ZSO, zapravo je poruka da za Prištinu Briselski sporazum ne važi, onako kako je pre osam godina potpisan i kako ga je svojim autoritetom verifikovala i Evropska unija. 

PROČITAJTE JOŠ: Iznenađenje: VUČIĆ JE SPREMIO POKLON ZA MERKELOVU!

Dr Petar Petković je izjavio i da svako ko sabotira Briselski sporazum, direktno sabotira i svaki dogovor Beograda i Prištine u procesu normalizacije odnosa i traganja za kompromisom, jer je ispunjavanje do sada postignutih dogovora osnov za napredak u dijalogu i postizanje održivih kompromisnih rešenja. 

Takođe, u izjavi direktora Kancelarje za KiM stoji i tvrdnja da je Beograd apsolutno kredibilan partner u ispunjavanju svih svojih preuzetih obaveza iz dijaloga, ali i sagovornik u saradnji u onim domenima koji su iznad svakodnevne politike i predstavljaju civilizacijsku tekovinu, kao što je potraga za nestalima. 

Zato je dobro, po mišljenju dr Petra Petkovića, što je posle dugogodišnjeg intenzivnog negiranja Prištine da postoje arhive UČK, Aljbin Kurti konačno priznao da te arhive postoje i da je spreman da ih otvori. Samo tako ćemo osvariti dugo očekivani pomak u rasvetljavanju sudbine 1600 nestalih. Direktor Kancelarije za KiM očekuje da Kurtijevim stopama krene i Vjosa Osmani i prizna da formiranje ZSO nije njen lični izbor, već obaveza koja je još pre 3069 dana preuzeta od strane Prištine i koja jednostano mora da se sprovede.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter