Izvor: Tanjug
03.12.2020 u 10:55
0

ADVOKAT GAŠI PONUDIO NAGRADU: Tačija u zatvor oterao izveštaj Vilijamsona, ne Martija

Advokat Tom Gaši izjavio je da je bivšeg predsednika tzv.privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i druge u zatvor poslao izveštaj bivšeg tužioca na Kosovu Klinta Viliamsona i ponudio nagradu od 10.000 evra za svakog poslanika koji mu donese izveštaj.

NAJVAŽNIJE DANAS

EKSKLUZIVNO IZ BATAJNICE: Marić na otvaranju Kovid bolnice (FOTO)

VLADA SRBIJE DANAS USVAJA NOVE MERE: Pet predloga Kriznog štaba

IZMENE U JAVNOM PREVOZU: Smanjen broj linija

On je optužio poslanike u kosovskoj skupštini da nikada nisu pročitali izveštaj Klinta Vilijamsona.

– Izveštaj koji je Hašima Tačija i ostale poslao u zatvor nije izveštaj Dika Martija, to je izveštaj Klinta Vilijamsona, koji naši poslanici nikada nisu pročitali. Onaj koji ga je pročitao i koji ga ima, neka ga donese sutra do mene u moju kancelariju u centru Prištine. Ne dajem mu puno novca osim 10 hiljada evra. Ali ne poštom, već lično – rekao je Gaši.

Vilijamson bio je glavni tužilac Specijalnog tima Evropske unije za zločine na Kosovu od 1999. godine, formiranog nakon izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je vođe tzv. OVK doveo u vezu sa teškim zločinima i trgovinom organima.

Pre šest godina, Vilijamson je tvrdio da nije našao dokaze za pokretanje optužnice za trgovinu organima, ali i da su pribavljeni dokazi dovoljni za pokretanje optužnica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter