Izvor:
01.09.2024 u 12:08
0

AKCIJA NAJBOLJA CENA JE POČELA: Momirović i Čadež obišli jedan trgovinski objekat

Tu ima i mesa, povrća i sladoleda, naravno, ima i parizera, ne bežimo od toga, ne krijemo se. Ko ne voli parizera? Naravno, svi vole - rekao je Momirović

U Srbiji je danas počela akcija „Najbolja cena“ u kojoj je snižena cena 81 vrste trgovinskih proizvoda a tim povodom ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetili su u Beogradu jedan od maloprodajnih objekata kompanije DIS.

Ovo nije kraj aktivnosti na polju akcije najbolje cene, kazao je Momirović novinarima i istakao da je akcija „Bolja cena“ koja je prethodno bila aktuelna dosta slična novoj, ali da danas započeta akcija podrazumeva dosta veću paletu poizvoda i veće popuste.

Vlada, kako je naglasio Momirović, insistira na najboljim cenama, na najnižim cenama, na velikoj paleti proizvoda, na zajedničkom radu privrede i vlade.

„Mi smo tržišna ekonomija, uvažavamo interes privrede, svakog preduzeća, dok god plaća poreze i doprinose i fer tretira radnike i to je ono na čemu možemo da radimo“, rekao je Momirović.

„Da li je ovo kraj naših aktivnosti na tom polju, naravno da nije, ali za sada mislim da ovo nije malo, kad uzmete u obzir sve druge akcije koje se tiču rasta plata, rasta penzija, rasta bruto društvenog proizvoda, to su sve ozbiljne stvari“, naglasio je on.

Ministar je napomenuo da, kada je reč o najosnovnijim životnim namirnicama Srbija, ima najniže cene u regionu, a verovatno i u Evropi. „Želimo da damo podršku građanima, znamo da je septembar tradicionalno najosetljiviji mesec, deca kreću u školu i troškovi rastu“, rekao je Momirović.

On je dodao da je „svaki lanac sa svojim dobavljačima uradio maksimum“, zahvalivši im zbog toga i rekao da ne bi bilo korektno da govori o tome koliko je koji lanac snizio proizvoda.

Momirović naglašava da su ključne namirnice u Srbiji najjeftinije u regionu. Imamo „ubedljivo najnižu cenu“ hleba, brašna, ulja, pa i soli- iako nemamo sopstvenu proizvodnju a šećer je za jedan ili dva centa skuplji, rekao je on.

„Te osnovne životne namirnice su zaista i bile najjeftinije, sada, kroz ovu akciju, biće još jeftinije“, rekao je Momirović.

On je dodao da jednu kategoriju proizvoda koji ne ulaze u grupu osnovnih životnih namirnica „ne mogu targetirati zbog raznih regulativa“ i podsetio da za dobar deo tih proizvoda postoji jeftinija zamena istog kvaliteta ali da ljudi teže ka tim brendovima koji to prepoznaju i cene su više.

Na pitanje da li će još artikala biti sniženo, kaže da je vlada za ovu akciju locirala 81 proizvod i naglasio da treba biti fer prema privedi na kojoj je da odluči koliko će proizvoda u okviru svake grupe staviti na akciju.

On je rekao i da je prerano da priča o novim grupama proizvoda jer je akcija koja će pokrivati više od 2.500 prodavnica tek danas počela i apelovao na strpljenje građana jer akcija „ne može preko noći da stupi na snagu u svakom objektu“.

„Početak će se prolongirati narednih nekoliko dana, danas je ipak nedelja“, kazao je on i podsetio da cela akcija nije smišljena i stupila na snagu preko noći.

„Pažljivo smo targetirali artikale i mislim da smo kvalitetno izabrali.

Tu ima i mesa, povrća i sladoleda, naravno, ima i parizera, ne bežimo od toga, ne krijemo se. Ko ne voli parizera? Naravno, svi vole“, rekao je Momirović.

Ministar je naglasio da je akcija napravljena da tako da danas može da se kupi jedno, sutra drugo, da postoji široka paleta zahvaljući kojoj može da se uštedi i 20.000 dinara.

„Pričamo o realnim i velikim uštedama“, kazao je on i dodao da onaj ko želi, može da kupi skuplje proizvode, plati veći PDV i da je to dobro za državu.

Predsednik PKS navodi da je ovo jedan od najboljih i najinovativnijih oblika saradnje države, Vlade i privrede.

Od danas pa do kraja oktobra građani će u okviru akcije „Najbolja cena“, pokrenute na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, po cenama koje su povoljnije od akcijskih, u 2.500 maloprodajnih objekata, moći da kupe 81 vrstu proizvoda.

Reč je o prehrambenim i proizvodima za ličnu higijenu, kao i proizvodima kućne hemije.

Prosečno sniženje iznosi 26,82 odsto i ono će domaćinstvima omogućiti uštedu od 8.000 do 22.000 dinara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar