Izvor: KOSSEV
14.05.2024 u 19:59
0

ALBANSKE GADOSTI NE PRESTAJU: Crkva Svete Trojice kod Peći ispisana grafitima verske mržnje

U selu Naklo kod Peći, Crkva Svete Trojice, koja se obnavlja, ispisana je grafitima diskriminatornog sadržaja sa religijskim motivima.

Lokalni sveštenik, kao i naknadno osoblje Eparije Raško-prizrenske, u crkvi koju Eparhija obnavlja od 2020. godine, otkrili su ove nedelje, zaključno sa današnjim danom, ispisane grafite, među kojima su poruke, poput „Alahu Ekber“, te na albanskom: „Uklonite ovu crkvu odavde, samo muslimana ima tu!“, „Ne želimo crkve, želimo džamije!“, „Islam je jedina prava vera!“.

Obnova crkve je započela 2020. godine kada su očišćeni porta i groblje, da bi se u kasnijoj fazi i ogradili. U međuvremenu postavljena je i stolarija, urađen novi krov na crkvi. Ove je godine obijen stari malter u unutrašnjosti crkve jer je ona bila spaljena u martovskom nasilju 2004 i ponovo omalterisana, uvedena je struja u urađen je ravnajući sloj.

Kako su potvrdili u Eparhiji raško-prizrenskoj za KoSSev, uz lokalnog sveštenika koji je prvi primetio poruke, predstavnik Eparhije je na teren otišao kako bi proverio stanje u crkvi, pre svega malter i kako je bilo već planirano, da odnese i prozore na popravku.

Dolaskom u crkvu zatekao je takođe grafite.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter